CE CULOAREA SA ALEG PENTRU CANAPEAUA DIN LIVING?

CE CULOAREA SA ALEG PENTRU CANAPEAUA DIN LIVING?

Alegerea canapelei din camera de zi este un pas important în decorarea casei.
Evitați capcanele cu sfaturile noastre practice de a alege culoarea!

Să alegem canapeaua după moda sau gusturile noastre?
Trebuie sa rețineți ca probabil veți vedea această canapea în sufrageria dvstra. în fiecare zi pentru următorii 10 ani!
Este absolut necesar să alegeți una care vă place. Daca tendinta modei inclina spre galben neon, dar dvstra vă doriti o canapea în țesătură albastră? Ascultați-vă inima! Moda merg mai departe și tendințele decorului se schimbă în fiecare an, în timp ce gusturile dvs. sunt mult mai probabil să rămână la fel.
De asemenea, aveți grijă să nu alegeți aceeași culoare pentru tot mobilierul dvs. și în toate camerele, fiindca exista riscul de a vă alege cu un interior monocrom, care poate fi dificil de suportat pe termen lung.
Soluția: oferiți o temă vizuală fiecărei camere din casă, pentru a evita obosirea. Camera de zi în albastru, bucătăria în verde, camerele în bej sau gri deschis …

Alegeți canapeaua dvs. fără a reface decorul camerei dvs. de zi
Trebuie să alegeți, bineînțeles, canapeaua în funcție de decorul existent al sufrageriei dvs.
Cum se face? Asortati canapeaua la elementele care ar trebui să rămână cel mai mult. Pereții tocmai au fost reparati? Bufetul tău și masa ta de cafea sunt cumparate recent? Dețineți un covor frumos si valoros? În funcție de aceste elemente, trebuie să alegeți culoarea canapelei din camera de zi, deoarece este puțin probabil să se schimbe în următorii 5 ani.
La un cost mic și cu puțină imaginație, restul decorului din camera dvs. de zi poate fi ușor adaptat la noua dvs. canapea. Perdelele pot fi înlocuite sau schimbate cu cele ale altei camere, tablourile pot fi inlocuite, obiectele decorative prea disonante pot fi plasate în altă parte a casei.
Planificați acest lucru înainte de a vă cumpăra canapeaua nouă în camera de zi!

Indraznește culori puternice și contraste
Dacă vă limitați la două sau trei culori în camera dvs., este posibil să alegeți o canapea de colț în țesătură roșie sau o canapea în piele neagră, fără probleme. Mizeaza pe contrastele dintre diferitele elemente ale camerei pentru a structura spațiul, pentru a mări camera și personaliza cu ușurință camera de zi.
De exemplu, cu pereți albi, se poate îndrăzni să plasați o canapea neagră. Cu un covor alb-negru, este ușor să creați o decorare atemporală alb-negru. De asemenea, putem paria pe un trio de culori, cum ar fi roșu, negru și gri, pentru un interior modern și de design. Puteți face canapeaua elementul central al sufrageriei dvs., un mobilier de design ce captează ochiul.
De exemplu, în jurul unei canapele impunătoare de colț, vopsiți pereții în alb, plasați mobilier din lemn natural, instalați perdele și cadre care ocupă tema culorii.

Sau opteaza pentru o nuanta neutra!
Dacă vă este frică ca o sa faceti o greșeală prin alegerea unei canapele foarte întunecate sau ultra-luminoase, mergeți pentru o nuanță neutră.
Avantajul? Puteți renova decorul camerei de zi de câte ori doriți, fără a fi nevoie să cumpărați o canapea. Culorile neutre sunt, de exemplu, alb, gri deschis, antracit și bej.
Pentru a vă reînnoi camera de zi cu o canapea gri sau bej, va fi suficient să schimbați accesoriile decorative conform dorințelor dvs. Aruncați o patura in carouri pe canapea, investiți în picturi colorate, jucați-va cu perne multicolore … Puteți, de asemenea, să asociati canapeaua in culori neutre cu un fotoliu de designer sau cu un fotoliu din stofă colorat, cu picioare în lemn și în stil scandinav.

Alți factori importanți pentru a alege culoarea canapelei
Dimensiunea și forma canapelei vor influența de asemenea alegerea culorii. Într-adevăr, dacă optați pentru o canapea de colț mare si impunătoare sau pentru o canapea de 3 locuri, culorile întunecate sau imprimeul foarte colorat o pot face prea obositoare ochiului. Acest lucru este valabil mai ales dacă camera dvs. de zi este mică sau primește puțină lumină naturală.
În final, luați în considerare cat de usor poate fi ingrijit materialul din care este confectionata canapeaua atunci când alegeți culoarea sa. Culorile luminoase sunt mai puțin probabil să se estompeze datorită frecarii și expunere la soare, dar sunt ușor de murdarit și pot avea pete dificil de îndepărtat.

Si pana la final, atunci cand plecati la cumparaturi, fiti atenti la acel “coup de foudre” pe care o sa-l aveti la vederea canapelei. Eu asta urmaresc : sa mi se lipeasca ochii si inima

Close Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

bannerHomepage