Consultanta

CONSULTANTA

Bricolage Center Romania reprezinta o asociere de profesionisti ce ofera consultanta de comert exterior     tuturor clientilor ce activeaza in industria bricolajelor.Cu peste 20 ani experienta in domeniul DIY(Do-It-Yourself) , iti oferim  solutii practice in functie de nevoile companiei.

Consultanta si derulare operatiuni comert exterior

Implementarea cu succes a unei noi afaceri sau abordarea noilor fatete ale aceleiasi afaceri intr-o tara noua, cu legislatie si cutume diferite, poate fi dificila fara consultanta de specialitate.De aceea, va oferim consultanta in domeniul comertului international,in vederea facilitarii si eficientizarii intregului proces, pentru construirea sigurantei si confortului clientilor in abordarea relatiilor cu furnizorii.

Activitatea principala a societatii consta in furnizarea de consultanta pentru firmele interesate sa-si mareasca volumul vanzarilor prin export. Avand in vedere profilul diferit al fiecarei societati precum si nevoile sale individuale, am perfectionat de-a lungul timpului o paleta variata de servicii, care acopera toate aspectele aferente operatiunilor de comert exterior.

In momentul de fata, colaboram cu societati care activeaza in industria de bricolaje.Partenerii nostri externi se impart in doua categorii, respectiv clienti, importatori si distribuitori traditionali cu ajutorul carora plasam produsele fabricate in Romania pe pietele externe, si companii cu functie de suport ,care ofera servicii terte, precum asigurari, finantare pentru productie (factoring), credit insurance, transport, etc.

Reprezentare externa

Societatea noastra este specializata in activitati de reprezentare externa desfasurate sub forma contractelor de consultanta sau contracte de comision la export. Prin introducerea in noul Cod Civil a notiunii de agentie externa, specialistii in domeniul comertului exterior dispun de mijloacele necesare si legale de a reprezenta si asista exportatorii si producatorii romani, in plasarea produselor lor, pe pietele externe. Astfel Art. 2072 din Noul Cod Civil reglementeaza Contractul de Agentie si atributiile Agentului si ale Comitentului (producatorul sau exportatorul).

Ce beneficii ai lucrand cu noi?

– Provocarile intampinate de clientii nostri sunt diferite.Orice proiect are un anumit grad de complexitate. Abilitatile consultantilor nostri ne ajuta sa abordam eficient provocarile pietei globale.De aceea oferim servicii de consultanta personalizate, prin solutii si suport specifice proiectului respectiv, tinand cont de nevoile si dorintele clientilor.

In contextul  economic actual, tot mai multe companii isi optimizeaza activitatea prin externalizarea anumitor servicii catre firme specializate.Firma noastra asigura suportul tehnic necesar obtinerii unor  costuri de externalizare mici.  

– Documentarea temeinica cu privire la preturi, conditii de livrare, concurenta si legislatie.Identificarea de parteneri locali si alegerea celei mai bune metode de intrare pe piata vizata. Studierea structurii de pret locale a produselor vizate si calcularea fezabilitatii exporturilor.

-Participarea la targuri si expozitii de profil in calitate de vizitator sau expozant. Firma noastra are o indelunga experienta in participarea la targuri in strainatate. Astfel, un ajutor de specialitate, la locul potrivit, poate aduce un mare avantaj competitiv si strategic.

-Intocmire documentatie operatiuni de import-export. Intr-o operatiune de comert exterior sunt necesare o serie de documente specifice care definesc conditiile in care se va desfasura respectiva operatiune cat si probeaza faptul ca ele au fost respectate.

-Verificare acreditive.Acreditivele (Letter of credit) sunt instrumente extrem de utile atat pentru vanzator (exportator) cat si pentru cumparator (inportator). Datorita experientei pe care o avem in domeniul verificarii, modificarii, acceptarii sau respingerii acreditivelor putem sa va scutim de multe batai de cap si costuri suplimentare nejustificate.

-Asigurarea unei logistici internationale(depozitare,manipulare,transport).Unul dintre cele mai importante aspecte ale operatiunilor de export este eficienta cu care marfurile ajung de la producator la clientul final. Pentru acest parcurs este necesara contractarea unor specialisti in logistica care sa gaseasca cele mai eficiente metode de realizare a transportului.

Ai nevoie de o solutie personalizata ? Nimic mai simplu… tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi.

 

Close Comments

bannerHomepage