LEROY MERLIN anunță întreruperea colaborărilor cu companiile care nu dețin certificări FSC și PEFC

LEROY MERLIN anunță întreruperea colaborărilor cu companiile care nu dețin certificări FSC și PEFC

LEROY MERLIN, unul dintre cei mai importanți retaileri de bricolaj la nivel mondial și unul din liderii pieței de bricolaj din România, anunță întreruperea colaborărilor cu companiile care nu dețin certificările de sustenabilitate FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

Începând cu luna februarie, Leroy Merlin România a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn, provenite de la companii naționale și internaționale, care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC și PEFC.

Procesul de înlocuire a produselor delistate se va întinde pe o perioadaă de maxim 3 luni, astfel încât românii să regăsească în scurt timp sortimentația bogată și diversificată cu care s-au obișnuit în magazinele Leroy Merlin. Departamentele de Tâmplărie și Materiale de construcții din cadrul Leroy Merlin România depun eforturi susținute în acest sens și sunt deja în negocieri cu noi furnizori.

Acest demers face parte din filosofia de afaceri a Leroy Merlin, care pune accent pe etica în afaceri, sustenabilitate și grija pentru mediul înconjurător.

“În cultura organizației noastre, pe primul plan sunt oamenii, iar parteneriatele de afaceri sunt bazate pe încredere și respect reciproc. Respectul față de mediul înconjurator este o preocupare a fiecaruia dintre noi, cei din echipa Leroy Merlin. Ne dorim, în egala masură, ca partenerii noștri să se comporte responsabil și să imbrățișeze aceleași valori în care noi credem.

Doresc sa ii asigur pe toți partenerii noștri, de la angajați la colaboratori sau autorități, de întreaga noastră integritate în ceea ce privește activitățile noastre comerciale pe teritoriul fiecărei țări în care ne desfășurăm activitatea și de asemenea, de respectarea cu strictețe și fără echivoc a legilor ce guvernează aici. Trebuie sa fim cu toții de acord, că nu putem să construim un viitor mai bun pentru noi și pentru copiii noștri fără respect reciproc în comunitate și fără respect față de resursele naturale ale mediului înconjurător.“ a declarat Frédéric Lamy, directorul general LEROY MERLIN România

Fondat în 1923, LEROY MERLIN are peste 370 de magazine în 12 țări și este liderul actual al pieței de bricolaj din Franţa și al treilea retailer la nivel mondial. LEROY MERLIN România face parte din Grupul Adeo.

Sursa: https://www.bricoretail.ro

Close Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

bannerHomepage