Tendinta in decor interior: Placarea cu caramida aparenta

Astazi, vorbesc despre tendinta –  zid de caramida in decor.

Ar trebui sa adoptam zidul de caramida in decorul interior al casei noastre?
Cand vorbim despre caramizi in decorul casei, ne vine in minte imediat aspectul industrial, larg si spatios al mansardelor din New York, pe care le vedem in multe filme.
Dar veti realiza foarte repede, ca nu avem nici un motiv sa fim invidiosi pe prietenii nostri din New York si ca putem sa decoram peretii casei noastre cu aceasta caramida atat de versatila.

Am decis sa va arat cum sa utilizati caramizile aparente pentru fiecare camera din casa, obtinand o atmosfera calda, rustica, familiala, nu doar industriala. Nu contează daca optati pentru o ambianta mediteraneana, un aspect rustic, un decor scandinav, un stil minimalist sau un decor industrial – peretele de caramida se poate potrivi perfect in orice stil de decorare.

Indiferent daca caramida este tratata, dura sau vopsita in culori calde, ea este acum elementul de trend din decor.

Să începem calatoria!

Peretele placat cu caramida in LIVING

In camera cea mai spatioasa a casei noastre, unde ne petrecem majoritatea timpului, este foarte important sa ne simtim bine si sa alegem climatul care ne convine cel mai mult. Daca doresti sa abordezi spiritul de mansarda in sufrageria ta, atunci alege caramida bruta si un mobilier industrial. 
Daca mai degraba iti place abordarea scandinava, atunci vopseste caramida in culoare alba si nu ezita sa asociezi un parchet cat mai natural.

Perete placat cu caramida in DORMITOR

Eu percep aceasta caramida ca, atunci cand este prezenta in dormitor, ea confera incaperii un caracter puternic. Permite crearea unei atmosfere speciale! Placheaza cu caramida aparenta peretele din spalele patului, aseaza doua noptiere din lemn sau sticla, podele din lemn si draperii din fibre naturale, si astfel obti un dormitor meridional, cald si odihnitor.

Perete placat cu caramida in BAIE

Si aici te poti juca cu ideile. De ce sa nu creezi o camera de baie luminoasa, cu perete placat cu caramida alba, cu un dus de sticla, cu polite din lemn, care ofera o buna dispozitie in fiecare dimineata. Usor de intretinut, cu aspect curat si simplu.

Perete placat cu caramida pe TERASA

Balconul sau terasa, sunt spatii care nu trebuiesc neglijate si care ne pot oferi relaxarea de care avem nevoie atunci cand alegem sa ne petrecem timp in casa. Am făacut o selectie de terase, care sper sa te inspire. Aici, ne putem juca cu culorile, pentru a alunga vremea sumbra din anotimpurile mai reci. Gasim mobilier frumos si comod, piese pentru depozitare si ici colo perne pentru a obtine mai mult confort.

Caramida se combina firesc cu esentele clasice de lemn: stejar, nuc, fag si cires. Asorteaza-le cu mobilier exterior de ratan si foloseste nuante de crem si ocru in decoratiuni.

Eu sper sa va simtiti inspirati!

Mai jos am simtit nevoia sa fac un mic istoric al caramizii si sa va indic cateva magazine care comercializeaza produsele. Acolo gasiti o gama foarte larga de culori, adezivi si ce este mai important o consiliere specializata pentru cea mai buna alegere.
Despre placarea exterioara a casei, intr-un alt articol.

Ce este klinkerul?
Istoria placilor klinker a inceput in Olanda. Incercand sa compenseze lipsa materialelor pietroase naturale, olandezii au inceput fabricarea klinkerului – piatra ceramica cu densitate mare.
Astfel a aparut si a inceput sa fie utilizata tehnologia de ardere a argilei pana la topirea definitiva, iar materialul obtinut a fost denumit KLINKER datorita sunetului tipic, aproape metalic (klink) pe care il produc aceste caramizi atunci cand sunt lovite una de cealalta.
Parametrii calitativi, tehnici si estetici ai klinkerului sunt superiori caramizilor pentru fatade si pavelelor fabricate din amestec de ciment si nisip.
Astfel, caramida aparenta Klinker antichizata poate fi folosita atat la lucrari interioare cat si la cele exterioare.
Are o dimensiune standard de 214 X 99 X 65 si poate fi folosita la mai multe tipuri de proiecte.
Caramida aparenta antichizata este fabricata manual. Gama de culori variata este obtinuta prin utilizarea diferitelor sortimente de argila, care prin ardere capata in mod natural culori diferite, fara aditivi artificiali sau coloranti. Diferentele de ton (nuante), precum si abaterile dimensionale sunt specifice klinkerului produs prin metode traditionale. Materialele folosite sunt prietenoase cu mediul inconjurator, naturale si durabile.
Peretele klinker asigura un microclimat perfect pe timp de vara si confort termic sporit pe timp de iarna.

Avantajele caramizii aparente Klinker Brikston:
Aspectul este elegant si durabila, se mentine multi ani fara sa necesite intretinere sau reparatii
Absorbtia scazuta de apa a caramizilor previne instalarea prafului sau a mizeriei
Rezistenta completa la foc, la inghet, precum si la spori, alge si muschi, care pot declansa alergii
Izolatie fonica excelenta a peretelui klinker (factor de izolatie fonica de 40-50 dB).

https://www.dedeman.ro
https://www.piatraonline.ro
https://www.hornbach.ro
https://www.praktiker.ro

Close Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

bannerHomepage