Idei pentru a avea liniste acasa!

Idei pentru a avea liniste acasa!

Mai mult de unu din doi oameni declară că sunt deranjati de zgomotul din interiorul casei. Zgomotele provenite de la strada, cartier, mașini … Când zgomotul deranjant este zilnic și repetitiv, viața la domiciliu devine insuportabilă. Opriți poluarea fonică din interiorul casei voastre!

Pentru a reduce stresul asociat cu zgomotul și a recâștiga o oarecare seninătate, echipam in mod special casa noastra. Sunt trucuri si lucrări simple si mai jos cititi cateva idei bune pentru a va proteja de zgomot.

Lupta împotriva zgomotului din interiorul casei este relativ complexă. Zgomotul trece prin pereți, se intensifica de imperfecțiunile impermeabilizării, rezonează în pereți … Adesea este necesar să cumulăm mai multe dispozitive (solutii) pentru a-l îmblânzi.
Cel mai bine este de a interveni la sursă, limitând zgomotul emis sau absorbindu-l cu covoare, perdele și mobilier, toate adecvate.
Izolarea ușilor și ferestrelor este relativ simplă și oferă rezultate bune, dar atenție la ventilația casei, îmbunătățirea acustică nu ar trebui făcută în detrimentul calității aerului din interior.

1. Instalarea unui plafon fals pentru a reduce zgomotul de deasupra
Zgomotul tocurilor de la pantofi, copii alergând și sărind … Zgomotele de impact provenite din partea de sus sunt printre cele mai stresante. Sunetul trece prin tavan, dar rezoneaza și prin pereți. Instalarea unui tavan fals îmbunătățește considerabil situația, cu condiția ca aceasta să poată fi susținut fără a pierde înălțimea(max 13 cm)
Instalați un cadru metalic, o izolație fibroasă și o placă de ghips specială pentru izolarea acustică. Veți obține un rezultat mult mai bun dacă plafonul dvs. fals se detașează de tavan, fie prin utilizarea de linii anti-vibrații, fie prin utilizarea unui cadru cu lungime maxima, așezat de la perete la perete.

Acest sistem rezolvă problema transmisiei directe și vă economisește aproximativ 25 de decibeli.

2. Izolați pereții pentru a bloca transmisia de sunet
Pentru a îmbrăca pereții existenți și a bloca transmisia directă, aveți posibilitatea de a alege între mai multe tehnici. Există vopsea anti-zgomot. Aceasta este plasata pe substratul său de izolare fonică, pentru o reducere de 3 până la 15 dB în funcție de frecvențe. De asemenea, puteți opta pentru plăci fonice subțiri (50 mm), gata de instalare. Câștigul acustic va fi de aproximativ 15 dB. Aceste două soluții sunt indicate pentru partițiile interioare.
Pentru a reduce chiar și mai mult zgomot, de exemplu, pe perete, optați pentru o dublare pe cadrul metalic. Veți plasa două plăci de ipsos în jurul unei vate minerale. Grosimea finală va fi de aproximativ 70 mm, iar câștigul acustic va fi de 20 dB.
De asemenea, puteți instala o izolație și montați o plăcuță de perete, caramida sau ghips. Pentru a nu transmite zgomotul, contra-partiția trebuie deconectată de peretele existent prin benzi elastomere.

3. Înlocuiți ferestrele pentru a bloca zgomotul exterior
Ferestrele noi, de ultima generatie, reprezintă cel mai bun paravan împotriva zgomotelor externe, a traficului și a activităților urbane. Pentru a alege noua fereastră, trebuie să știți ca izolarea fonică este mai bună dacă cele două geamuri care alcătuiesc un geam dublu sunt de grosime diferită, deoarece este diferența dintre cele două mase care izolează zgomotul.
Rezultatul este imbunatatirea fonica si termica.
De asemenea, tipul de deschidere are un impact asupra acusticii. Preferați o deschidere batanta.
În cele din urmă, dacă ezitați între două ferestre, consultați ratingul AC (Acotherm). Indică capacitatea ferestrei de a diminua zgomotele externe: de la AC1 la AC4 (pentru cele mai bune performanțe). Cu o fereastră clasată AC3, zgomotul rutier va fi redus cu aproximativ 36 de decibeli (dB). Acest lucru este considerabil.

4. Îmbunătățiți etanșarea ferestrelor vechi
Dacă nu vă puteți schimba ferestrele, trebuie să vă îmbunătățiți etanșeitatea pentru a preveni trecerea zgomotului. Pentru a face acest lucru, schimbați chederele. Veți găsi o gama diversificata in magazinele de bricolaje. Etanșările din cauciuc sunt eficiente și foarte ușor de fixat, sunt benzi adezive. Siliconul vine în cartuș și se aplică pistolului. Daca vi se pare complicat, ajutați-vă cu un tutorial online, dacă este necesar. Chederele se sprijină pe cadrul ferestrei. Ele sunt practice, eficiente, dar nu neapărat foarte estetice. De asemenea, la nivelul pragului de fereastră, plasați-le sub deschidere, ele vor fi mai discrete.

6. Asigurati-va ca usa de la intrare este inchisa etans, pentru a nu mai auzi zgomotele de pe scara
Ai auzit tot ce se întâmplă in sala blocului sau pe scări? Ușa de intrare in casa este insuficient izolată. Dacă puteți, înlocuiți-o cu o ușă blindată (cu cât este mai grea, cu atât este mai bine!). În caz contrar, avem o idee! Cortina anti-zgomot este o primă soluție, este compusă din mai multe grosimi de țesături grele și atenuează zgomotele de aproximativ 20 de decibeli. Nimic nu te împiedică să o faceti singuri. Asigurați-vă că acesta acoperă bine ușa.
Apoi, instalați garniturile în jurul ușii și o garnitură de perie la partea inferioară a ușii. Trebuie să aveți cât mai puțin spațiu posibil. De asemenea, vă puteți atasa “tapițerie”folosind, de exemplu, plăci de plută lipite direct pe usa.

7. Echipați-vă cu perdele, tapiserii de perete și mobilier pentru a preveni rezonanța și reverberatia
Casele recente întâmpină frecvent probleme de reverberație (efect ecou) și de rezonanță. Invitați-vă prietenii la cină, iar nivelul sonor devine rapid insuportabil, pe măsură ce fiecare cuvânt rezonează. Dacă podeaua este acoperită cu gresie, este și mai rău. Mai multe soluții simple pot opri fenomenul, instalând de exemplu:

– covoare
– perdele groase la ferestre
– tapiserii pe perete,
– strat de vopsea anti-zgomot
– izolație fonică, în foi sau role, inainte de finisarea peretilor

De asemenea, mobilierul are un impact semnificativ asupra zgomotului. O bibliotecă mare deschisă, cu rafturi de diferite dimensiuni și diverse obiecte, va atenua difuzarea sunetului.

8. Asezati covoare pentru a absorbi sunetele
Pentru a reduce răspândirea zgomotului la podea, asezati covoare pe podele. Un covor normal atenuează transmisia sunetului cu aproximativ 10 decibeli, un covor gros, de 20 dB. Evitați amplasarea difuzoarelor direct pe podea, de preferință folosiți mobilierul sau picioarele de patine din cauciuc.

9. Alegerea echipamentului silențios
Când cumpărați un frigider, o mașină de spălat sau un aspirator, verificați nivelul de zgomot indicat în decibeli (dB) din prospectul tehnic. O mașină de spălat silențioasă emite aproximativ 40 dB în modul de spălare și între 60 și 65 dB în modul de stoarcere. Dacă echipamentul dvs. este vechi, instalați plăcuțe anti-vibrații sub picioarele dispozitivului. În cele din urmă, pentru liniștea vecinilor, nu folositi mașina de spălat noaptea.

Dacă locuiți într-un mediu foarte zgomotos, în apropierea unui atelier de meșteșugar, în apropierea unui muzician sau dacă vă confruntați cu zgomot de la motoare sau turbine, nu ezitați să cereți ajutor unui acustician . El va face diagnosticul potrivit, va va prezenta cele mai potrivite soluții și astfel veti avea rezultate garantate.

Close Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

bannerHomepage